Fredag = lyx

September 24, 2011

Fredagar är min unnar-dag. Då har jag förhoppningsvis prickat av alla punkter på veckans to do-lista och kan med gott samvete ägna dagen åt mig själv. Lämnar Theo och Noah på den internationella förskolan kl 8.45 och sen bär det av till wellness/spa-delen av mitt gym hela förmiddagen. Detta är bara mitt andra besök på relaxavdelningen och jag stiger osäkert ner i massagepoolen. Det finns 15 olika stationer och när en blå lampa blinkar ska alla flytta ett steg åt höger, till nästa massage-stråle… Ordning och reda, that’s Switzerland for you! Såhär dags på förmiddagen är det mest pensionärer här och jag behöver inte skämmas överdrivet mycket när jag tappar min bikiniöverdel i jetströmmen… Sen är det dags för nåt som kallas ’orientaliska badet’, det är ett mörkt rum med vattenfall, doftoljor, musik mm. Jag sätter mig lite osäkert på en bänk i hörnet och plaskar ovant med fötterna. Som tur är kommer en tant in strax efter mig och jag kan följa hennes exempel. Jag vågar mig inte på den gemensamma bastun ännu, verkar som man här på kontinenten inte alls är särskilt pryd av sig när det gäller att klä av sig inför okända människor av motsatt kön. Jag provar aromaterapi-loungen istället. Där sitter nakna kvinnor och mediterar/gör yoga-stretchövningar. Morgonen avslutas med saltgrottan, men mer om den en annan gång… 

Efter detta blir det lunch på stan (lite tråkigare variant den här veckan då jag är mitt i en detox) och därefter lite shopping (efter 7 år i Australien och Singapore har jag ett mycket stort sug efter vinterkläder nu när hösten äntligen kommit till Schweiz) innan jag hämtar pojkarna igen kl 13.45. De har bakat kakor och vill helst inte gå hem men mutas in i bilen med hjälp av bullarna till eftermiddagens playdate jag nyss inhandlat på bageriet brevid skolan. 

På eftermiddagen har vi lek och fika inbokat med Madelaine och hennes son Max. Hon är svenska och jobbar som operasångerska på teatern här i Luzern. Aaron, hennes man är schweizare och de var de första vi lärde känna när vi flyttade hit. (Vi träffades faktiskt inne hos kossorna på en bondgård uppe i bergen.) De andra åt bullar och choklad, jag (som detoxar) drack vatten. Har vid det här laget utvecklat en mycket nära relation till vår Sodastream…  Barnen fikade så mycket att de inte rörde middagen senare utan istället irrade runt som små sockermonster som inte ens kunde sitta stilla framför Bamse. Sen var det det där med att lägga två barn ensam… (Tips mottages tacksamt!)

Calle har haft möten i London i veckan men skulle komma hem på fredagskvällen. Theo och Noah ville såklart stanna uppe tills pappa kom men somnade båda i min famn i soffan vid åtta-tiden… Då både rödvin och pizza saknades denna kväll valde jag att lägga mig tidigt och kolla på några avsnitt av Våra vänners liv i sängen tills Calle kom hem vid tio.

Lördag innebär ofta ärenden och matinköp då alla affärer är stängda på söndagar (till och med IKEA!). Vi försöker dela upp oss så pojkarna får lite egentid med en förälder, idag köpte jag och Theo nya gummistövlar och åt glass, Noah och Calle spelade fotboll i trädgården.Vi brukar även hinna med telefon/Skype med föräldrar och syskon hemma i Sverige. I eftermiddags kom de amerikanska grannflickorna över och lekte, vilket är superkul för då får Theo och Noah öva sin engelska. Calle tränar för maraton om en månad så han brukar passa på att springa några mil varje helg… 

Inga särskilda planer för kvällen, ska baka och förbereda för brunchen med våra italienska grannar imorgon bitti. Det blir nog Mad Men-box och mera vatten… Söndagar är ”stora familjedagen” här i Schweiz och vi brukar då, som alla andra, ta bilen eller linbanan uppför nåt berg och, snarare än att vandra, fika. Imorgon ska vi dock på cykelutflykt till ett glasbruk i grannbyn. 

Nu måste jag göra mer bubbelvatten, vi hörs!

 

4 Responses to “Fredag = lyx”

 1. Sis Says:

  Coolt! Vad kul att du skriver här! 🙂

 2. Linnet Says:

  Skriv din kommentar här!Kul med ny blogg, jag vill läsa massor!!!

 3. Maria Says:

  Jättekul att du bloggar Emma! Ska följa med spänning

 4. Emma Says:

  Kul att ni läser 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: