Vuxen?

September 25, 2011

Vad ska du bli när du blir stor? Calle blir alltid galen på mig när jag erkänner att inte känner mig ”vuxen”. Har till och med svårt att kalla mig själv för ”kvinna”, ”tjej” känns mer naturligt på nåt sätt, mamma känns numera också helt rätt. Jag vet, jag är 30 år gammal, gift, mamma till två barn, har bott i 5 länder…men ändå. Inte så att jag inte känner mig mogen. Det är själva titeln. Jag refererar ju fortfarande till våra föräldrar som ”de vuxna” i olika sammanhang. Vad är vi då, ”ungdomar”? Nej, kanske inte… 

Anledningen till dessa funderingar är att jag i dagarna har gjort en massa research för att hitta en bra distansutbildning inom textile/fabric design. Min senaste anställning, innan jag fick Theo, var som project manager på ett deginföretag i Sydney. Detta efter att ha insett att mitt tidigare karriärval tyvärr inte var nåt för mig. Jag läste till personalvetare vid Uppsala universitet och jobbade med rekrytering och headhunting under våra första år i Australien. Vaknade dock upp en dag och insåg att detta med kontor och kostym inte riktigt var min grej. Jag sökte något mer kreativt, tog drawing classes och fick anställning på en supermysig designbyrå i konstnärskvarteret Surry Hills i Sydney. Sen blev jag gravid, Theo föddes och vi flyttade under min mammaledighet till Singapore. Där kom sedan Noah till oss och jag är fortfarande hemma. Har dock haft tid att plugga lite på distans och läste in ett diploma i interior design. Det var jättekul och jag lärde mig mycket men det var ändå inte exakt vad jag letade efter. 

Känner mig otroligt lyckligt lottad som haft möjligheten att prova mig fram och låta processen ta sin tid. Är fullt medveten om att detta är ett få förunnat privilegium. Första tiden efter flytten till Schweiz gick all min tid och energi åt till att se till att pojkarna trivdes på förskolan, komma i ordning i huset, tyskalektioner, lära känna nya vänner etc. Nu efter sommaren känner jag mig redo att göra nåt eget igen. Tänk att få jobba med något man verkligen älskar och brinner för. Vet fortfarande inte exakt vad det är jag vill syssla med men hoppas få nya idéer och inspiration av att plugga igen. Vill helst starta nåt eget, kunna jobba hemifrån, i liten skala till att börja med. Skulle kunna tänka mig att jobba med mönster, tryck eller liknande men måste lära mig mer innan jag vet om det skulle passa mig. Om någon känner till nån bra kurs får ni jättegärna höra av er!

Nu väntar söndagskväll med te och dvd i sängen!

 

4 Responses to “Vuxen?”

 1. Nupur Says:

  Ja tänk om man fick jobba med det man älskar. Kanske får man det en dag. Du har haft ett eller har ett spännande liv måste jag säga.

 2. Emma Says:

  Är helt säker på att du också kommer det en dag Noppan! Du har ju en massa talanger, starta en mat/bak-blogg kanske..? 🙂

 3. Emma Says:

  Såg precis att det redan var mycket bak på din blogg 😉 Catering business nästa projekt kanske..? Kraam

 4. Sugarmama Says:

  Jag leker absolut vuxen och ungarna är ett experiment i sann trial and error-anda.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: