Pilates och mamma-pepp

September 26, 2011

Måste erkänna att jag faktiskt gillar måndagar. Kanske för att jag är har ett ganska stort kontrollbehov och gillar rutiner, i alla fall när det gäller barnen. Hur härligt det än är när vi alla är hemma och lediga ihop är det faktiskt lite skönt när allt liksom går på räls igen efter helgens kaos. Allt känns så enkelt när Theo och Noah klär på sig utan protest, äter sin vanliga frukost tillsammans med oss (till skillnad från helgens undantag då det äts både kakor och rulltårta till frukost, gärna framför TV:n) och sen glatt hoppar in i bilen klockan 8, extremt laddade för lek. När jag sen hämtar dem några timmar senare är det återigen jättemysigt att ses, vi har fått den där välbehövliga pausen från varandra. Då har jag hunnit röja upp hemma, handlat, diskat och plockat.

Måndagar är också min pilates-dag. De flesta andra housewives i min grupp fortsätter sedan förmiddagen på gymmet med en date med nån snygg 25-årig, manlig PT. Själv nöjer jag mig med min svenska kompis Carina som förutom att vara pilatesinstruktör också jobbar som personlig tränare. 

 

Jag passar alltid på att lyssna på pod-versionen av ”Knattetimmen” i bilen på väg hem. För er (föräldrar) som inte känner till det programmet MÅSTE ni gå in och lyssna: sök på Knattetimmen, P4 Stockholm (det finns ett i P4 riks också men det ska vara det med Louise Hallin, legitimerad barnmorska och terapeut och Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog). De får en att inse att man kanske duger som förälder ändå och att just min unges trots kanske inte är unik… Nu måste jag sluta för idag, tisdagar är vår lediga dag tillsammans så jag ska lägga fram kläder och packa utflyktsgrejer så vi kommer iväg före lunch…

 

6 Responses to “Pilates och mamma-pepp”

 1. Anna Says:

  Har aldrig testat pilates faktiskt men borde nog eftersom jag har hört att det ska vara bra och skonsamt om man har ont i ryggen som jag har.

 2. Lotta Says:

  Så kul att läsa sista!

 3. Linnet Says:

  Nästan varje dag är en kamp med Nemo känns det som. Minsta lilla kan få honom att flyga i luften och bara jag frågar om han vill ha banan kan han bryta ihop om han inte vill ha det.

  Kul med en blogg, miss ya!!

 4. CT Says:

  Kompis, vad kul att läsa hur du har det. Saknar er här. Ta hand om sig och lycka till med det vuxna livet;-) Stor kram C, G, O o lilla S

 5. Emma Says:

  Vi saknar er också C! Ser fram emot fler blogg-inlägg från dig 🙂 Massa kramar!

 6. Emma Says:

  Linnet: förstår precis hur det känns… Lyssna på Knattetimmen!!! Du kommer få så mycket stöd och tips. Heja dig! Kraam

  Gör det Anna, finns ju gravid-pilates också! Jag behöver det för att träna upp de obefintliga magmusklerna efter 2 graviditeter med stoora barn 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: