Sängläge, part 2.

September 30, 2011

Okej, jag tar tillbaka allt det där jag sa om att det var lite mysigt att vara hemma och vara förkyld. Idag = not so much. Det är förstås
extra tråkigt att vara sjuk på en fredag. Kunde inte ens lämna på förskolan i morse, jag kände att det kunde vara direkt farligt att köra bil med hög feber och galen hosta. Men det värsta är ändå att inte kunna prata. Det är först när man inte kan som man inser hur mycket man pratar hela tiden, speciellt med barnen. Jag kommenterar ju precis allt vi gör, hela tiden, tillsammans med Theo och Noah. De tyckte jag var jättekonstigt igår när jag inte kunde hänga med som vanligt i eftermiddagssnacket.

Till en början tyckte de det var lite roligt att mamma fick mima fram ord med hjälp av gester, sen blev de frusterade och arga på mig… För att inte tala om stackars Calle. Jag har full förståelse för att man stör sig på en person som måste knacka i bordet/väggen/sänggaveln för att få uppmärksamhet, shit vilken jobbig människa! Sen det här med att skriva lappar, som han sen inte kan läsa, skriva om, knacka för att återigen försöka förmedla nåt med kroppssråk – suck… Jag gav upp och gick och la mig tidigt igår kväll, Calle fick ta över, och gjorde det såklart med bravur. Det är nånting med det där när själva projektledaren i familjen tillfälligt sätts ur spel, alla blir liksom osäkra på sina roller. Innan jag kunde somna ville jag lägga Theo som vanligt, för att inte röra om i rutinerna alltför mycket. Kvällens bok var, som oftast, en Alfons. Då jag inte kunde läsa högt fick Theo ta över. Döm om min förvåning när han levererade replik efter replik, ordagrant! Otroligt imponerande. Ingen idé att försöka hoppa över sidor där inte, de har full koll.

Nu ska jag ta ett varmt bad och försöka sova ikapp lite, ses i em!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: