Farbror doktorn.

October 3, 2011

Gick dit idag, tillslut. Och mycket riktigt, jag behövde visst lite hjälp på traven att bli frisk. Efter blodprov och undersökning visade det sig att jag fått luftrörskatarr/bronkit. Kom hem med penicillin och en hel massa andra grejer… Läkaren, som var en äldre herre, sa att det enligt hans erfarenhet ofta tog alldeles för lång tid innan just mammor sökte vård för olika åkommor. Intressant tycker jag. Gäller det våra nära och kära (läs barn) är vi rätt snabba att ringa sjukvårdsupplysningen eller åka in till akuten mitt i natten men själva kan vi hosta och ha hög feber i en vecka innan vi ens överväger att ringa vårdcentralen.

Kanske värt att påminna oss själva om det där med syrgasmasken på flygplanet. Hur var det nu igen? Du måste sätta på dig din egen innan du kan hjälpa andra…

Vad är det förresten med mig och sjukhus? Så fort jag träffar en läkare känner jag mig genast som en liten skolflicka, säger ja och tack och känner mig i underläge i största allmänhet. Men jag är glad att jag gick dit.

Ps. Tänk vad roligt man kan ha, en hel eftermiddag, med en papperspåse…

 

2 Responses to “Farbror doktorn.”

  1. browneyedgirl Says:

    Men ush, hoppas du kryar på dig nu. Kram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: