Girls night out + Singapore-nostalgi.

October 13, 2011

Jag var på vinbar igår kväll. Det var ett tag sen, måste jag medge. Dessutom var det Luzern Festival så det var en massa grejer som hände på stan. Det var första gången, sen vi flyttade hit tror jag, som jag var ute på riktigt här i Luzern, utan vare sig man eller barn. Vi har inte hittat nån barnvakt än och det tar ju som sagt ett tag innan man lär känna folk men nu känns det som att jag har hittat några riktigt bra tjejer att hänga med.

Det är ju nackdelen med att flytta ofta, när man precis byggt upp ett lagom stort nätverk av fantastiska vänner, så flyttar man… Man får vara väldigt proaktiv i sitt sökande i början och ganska kreativ i sina metoder. Förr kunde man ju bara sätta sig i en bar eller på den lokala puben och börja prata med nån likasinnad och är man hemma med barn finns det ju oändligt många mamma-/barngrupper där man träffas naturligt. Nu har det varit lite knepigare men jag är himla nöjd med resultatet! Senast i fredags gick jag faktiskt fram och presenterade mig för en svensk tjej inne på HM och nu ska vi ses nästa vecka, man måste ju fånga tillfället!

Saknar dock mina Singapore-kompisar otroligt mycket och, det är ju i och för sig lätt att säga såhär i efterhand men, gud vad man inte uppskattar vad man har när man är mitt i det! Samma sak med dem i Sydney, men de finns i alla fall kvar där och om min man får bestämma kanske vi flyttar  tillbaka en vacker dag och då kan vi ju ta igen allt. Men Singapore är verkligen ett evigt expatland, de flesta stannar 2-3 år och åker sedan vidare. På nåt sätt är det som att alla är medvetna om detta och därför öppnar sig snabbare och man kommer varann väldigt nära. Jag saknar er!

Before and after pics – hemma igen, trött men nöjd.

 

Måste erkänna att det var otroligt skönt att komma hem också… Inte lika kul att gå upp kl 6 i morse. Efter att jag lämnat pojkarna åkte jag ändå till gymmet då jag hade bokat ett ’sling-pass’. Vår tränare Philipp är stenhård och min ursäkt om champagne och för lite sömn visades ingen hänsyn… Här på bilden ser ni min schweiziska träningskompis Brigitte plågas av Philipp. Det blir alltid värre när vi bara är 2 st, man kan liksom inte fuska sig igenom ett pass då…

 

Sen var det återigen dags för städ, tvätt och storhandling då vi ikväll får efterlängtat besök av min mamma och hennes man.  Och det ska bli sol och runt 15 grader hela helgen!

6 Responses to “Girls night out + Singapore-nostalgi.”

 1. Anna Says:

  Han verkar allt bra smart din man – KOM TILLBAX TILL SYDNEY!!!! 🙂

  Kram! xx

 2. Filippa Says:

  Fina Emma, jag saknar dig också! Men jag är så mycket lyckligare i London! Äntligen levande igen! Kram Filippa

  • Emma Says:

   Håller helt med dig på den punkten… Känns att man lever på riktigt igen! 🙂 Vill jättegärna komma och hälsa på nån gång, och ni är såklart supervälkomna hit!! Kraam

 3. Charlottentotten Says:

  Singan och jag saknar dig med Emma och dina goa killar. Visst är det något särskilt när man möts på andra sidan jorden. Banden blir desstå starkare. Vi ses snart hoppas jag. Kram på dig snygging


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: