Boktips för föräldrar.

October 20, 2011

(Also in English below)

Jag älskar Adlibris, mest på grund av att vi bor utomlands och jag därför inte kan få tag i böcker på svenska lika lätt som hemma. Annars fullkomligt ÄLSKAR jag bokhandlar! Jag kan spendera timmar därinne, vid varje besök, till min käre makes stora förtret… Det var ofta mitt lördagsnöje i Sydney. Där har nästan alla book shops även en cafédel däre man kan bläddra fritt i böcker och tidningar i lugn och ro. Min favorit är ’Berkelouw books’ i Paddington. (De har även världens godaste banana cake med extra frosting!) I Singapore var ’Borders’ himla bra, de hade också ett bra café med supergod tiramisu…men ’Kinokuniya’ var nog snäppet bättre på bokfronten, dock utan godsaker. Här tycker jag att Sverige ligger lite efter. Det känns på något sätt ofta så torrt och tråkigt i många svenska bokaffärer tycker jag. Det ska även finnas en bra English bookshop i Zurich, men jag har inte varit där ännu.

Har haft två telefonmöten nu på förmiddagen så det vore skönt att få lite frisk luft. Här har det snöat uppe i bergen inatt, jättevackert ute så jag hoppas hinna med en promenad när jag hämtat pojkarna. Sen blir det inomhusmys i eftermiddag med tända ljus, fika och högläsning i soffan, då den senaste Adlibris-leverensen även innehöll en hel del barnböcker.

Ett boktips nedan för föräldrar till barn i trotsåldern (kan vara skönt att höra att det handlar om UTVECKLING…) samt en bok som menar att det räcker att vara en lagom bra förälder, sänk kraven på dig själv! Båda skrivna av en av ’Knatte-tanterna’ från radioprogrammet jag rekommenderat tidigare. Ha en skön eftermidddag!

Just ordered a heap of books from a Swedish online book shop. I miss being able to pop down to the local bookshop for a coffee and a read on Saturday afternoons… I could easily spend hours in there when we lived in Sydney and Singapore. My favourites are ’Berkelouw books’ in Paddington and ’Borders’ and ‘Kinokuniya’ in Singapore.

Two phone meetings this morning so can’t wait to get outside, it’s been snowing in the mountains overnight!

 

8 Responses to “Boktips för föräldrar.”

 1. Linnet Says:

  Tagga ner fick jag näR jag fyllde år, den passade mig kan jag säga. 🙂

 2. Jessica Says:

  Vad fint ni har det! Och vad kul med din blogg!
  Jag haller pa att gora en jattelang (mental) lista pa allt som ar fantastiskt i Sverige…och anda sa kanns det sa trakigt! Onskar att jag kom fran ett annat land och kunde njuta av allt det exotiska har:D
  Ta bara biblioteket…helt fantastiskt och roligare an svenska bokaffarer! Gratis ocksa!
  Dex ar i en valdsam UTVECKLINGSFAS….hoppas att han planar ut LITE snart: Stor Kram

  • Emma Says:

   Hej vännen! Gud vad kul att höra från dig!! Håller med, svenska bibliotek är FANTASTISKA!! Jobbigt att det känns höst-tråkigt i Sverige, förstår vad du menar… Men snart kommer julen… Saknar er verkligen, vi måste få till en träff snart!! Massa kramar!

 3. cecilia Says:

  Kul! Blir otroligt inspirerad av att läsa din blogg Emma. Tråkigt att du inte bor här 🙂 Personligen läste jag MYCKET böcker under graviditeten som jag är väldigt tacksam över men sen släppte man allt i tron att det löser sig. Men när man väl är framme i den sk “trotsåldern” ( ogllar ordet men ändå) så känns det som att man behöver inspiration för att underlätta vardagen. Har läst en bok som handlar om lekar och språkutveckling. Det ger förståelse för varför kidsen får utbrott när de inte kan förklara med ord vad det verkligen vill. Men nu vill jag läsa MER! Så tack för tipset darling! Du e bäst! Puss o kram

  • Emma Says:

   Tack för dina fina ord, du är så gulligt! Blir jätteglad 🙂 Du är själv världens bästa mamma så keep up the good work! Puss

 4. Cecilia Says:

  Du inspirerar mig enormt mycket med din blogg, Emma! Läste mycket böcker under graviditeten. Men av någon anledning slutade man när man väl fick barn. Känner att det är JUST NU man behöver inspiration från böcker. Så varför slutade man läsa nu? Har läst om språkutveckling o lekar. Men behöver mer hjälp med inspiration för att underlätta vardagen. DU ger o lär så mycket till dina barn o det inspirerar mig massor! Puss

  • Emma Says:

   Tack finaste du!!! Du är min idol, helt otroligt vilket jobb du gör med dina änglar, varje dag!!! Så kul att följa ert liv via bloggen också! Stor kram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: